’’Venac’’ nastupa u Gračanici

Sa nastupa u Zubinom Potoku (Foto: Ansambl ''Venac'')

Ansambl “Venac” će večeras, od 19.00, održati koncert u Domu kulture “Gračanica”. Prihod od prodaje karata biće prosleđen kao pomoć pevačkoj grupi КUD “Božidar Micić” iz Velike Hoče kojoj su neophodna sredstva za kupovinu narodne nošnje.

Cena ulaznice za nastup u Gračanici je 250 dinara.

Ansambl “Venac” je juče od 19.30 nastupio na celovečernjem koncertu u Domu kulture “Stari Кolašin” u Zubinom Potoku. Gost koncerta je bio КUD “Mokra Gora” iz Zubinog Potoka.

Na koncertu su se predstavili i Arsenije Marković, Miljan Simić i Andrija Đorđević, svi iz Gračanice, mladi polaznici Radionice tambure “Sviraj tamburo” u okviru Venčevog projekta “Pokrajine za kulturu”. Oni su, nakon svega 11 dana od početka rada radionice zasvirali na sceni.

Sinoć je u Galeriji Fakulteta umetnosti u Кosovskoj Mitrovici Ansambl “Venac” sa Fakultetom umetnosti Univerziteta u Prištini (Kosovskoj Mitrovici), učestvovao u obeležavanju 40 godina Svetskog dana igre.

“Venac” je predstavio video spot pod nazivom “Narod”, koji je sniman na tvrđavi Zvečan i u Velikoj Hoči tokom aprila i maja 2021. godine.

Pokrovitelj Ansambla “Venac” je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.