13.4 C
Pec
23. maj 2022
spot_img

Nikći: Ove godine sprovodimo velike projekte za dobrobit građana Peći

Direktor direkcije za komunalne poslove i javne usluge u opštini Peć, Agron Nikći je u razgovoru za Radio Peja rekao da su 2022. godinu započeli sa realizacijom nekoliko infrastrukturnih projekata za dvogodišnji period 2021-2022.

“Naravno, naš posao je malo otežan povećanjem cena građevinskog materijala u ovom trenutku, ali smo našli saradnju sa kompanijama.

U ovom trenutku, prema rečima direktora Nikćija, postoji 11 aktivnih ugovora za asfaltiranje puteva u ruralnim i urbanim područjima.

On je rekao da je osvetljenje u nekim oblastima u toku, a u nekim drugim oblastima će uskoro biti završeno, na putu Peć-Rožaja, put u pravcu Banje, a zatim u nekim selima kao što su Ruhot, Romune, Nabrgjane, Trestenik itd. .

“Posebnost ovih investicija, posebno za razvoj turizma, biće regulisanje problema sa električnom energijom u selima Rugovske oblasti, projekat koji će realizovati opština Peć i KEK”, naglašava direktor Nikći.

Za Radio Peja, direktor Nikći je najavio da je opština u fazi tendera za regulaciju pećke Bistrice, koja će biti obložena kamenom, zatim nastavak Peklene ulice i njenu vezu sa Rugovom i okrugom Vitomirice.

“Naravno, zahtevi građana su za nas veoma važni, tako da pozdravljamo njihove zahteve i spremni smo na saradnju sa građanima da ih saslušamo i ispunimo njihove zahteve”, kaže Nikći.

NAJNOVIJE

Više