U Babinim Mostu napadnut maloletnik

Babin Most (Foto: Kim arhiva)

U najvećem srpskom selu Babinom Mostu u opštini Obilić sinoć je, baš na Vaskrs, napadnut trinaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti S. M, saopšteno je iz  Kancelarija za KiM.

Iz Kancelarije za KiM navode da je dečaka iz Babinog Mosta napala i vređala ispred jednog kafića grupa od desetak starijih mladića albanske nacionalnosti.

“Slučaj je prijavljen policiji, a roditelji dečaka do kasno u noć su davali iskaz u policijskoj stanici u Obiliću. Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović upoznat je sa slučajem i na raspolaganju je porodici dečaka za svu neophodnu pomoć i podršku“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je ovaj napad pokazatelj da Srbi na Kosovu i Metohiji “ne mogu bez bojazni da obeleže ni najveće praznike“.

“Ovakvi incidenti, sa očiglednom etničkom motivacijom, posledica su antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, koji generiše otvorenu mržnju prema svemu srpskom“, zaključujuje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohuju će o ovom incidentu da obavesti međunarodne predstavnike na Kosovu zadužene za zaštitu bezbednosti građana.