Muzička škola “Hailt Kasapoli” nastupala je juče u bazi KFOR-a u Peći

Nastup muzičke grupe u bazi KFOR-a u Belom Polju (Foto: Radio Goraždevac)

Nakon što su odsvirali Mamelijevu himnu, dvadeset i šest dečaka izvodili su naizmence skoro sat vremena dela prestižnih italijanskih autora kao što su Verdi, Pučini, Paganini i Bokerini.

Izložbi je prisustvovao komandant Regionalne komande Zapad pukovnik Marco Javarone, odbornik za kulturu i sport opštine Peć Dženet Sika , direktorka Pećkog pozorišta Krenare Luta Radonići i predstavnici deset nacija koje čine regionalnu komandu zapada.

Muzička škola “Halit Kasapoli” čiji je direktor trenutno Reze Kastrati, osnovana je 1976. godine na inicijativu direktora Sadika Ukela, uz doprinos Opštinskog odeljenja za obrazovanje i kulturu.

Institut, koji trenutno ima ukupno 290 studenata i ima nastavno osoblje od 28 nastavnika, svoje učenike predaje klaviru, violini, gitari, klarinetu, flauti, trombonu i pevanju.

Multinacionalni kontingent koji predvodi Italija, baziran na puku kopnene artiljerije „A Cavaljo“ Brigade Pocuolo del Friuli, deluje u skladu sa tri smernice koje imaju za cilj da garantuju bezbednost manastira Visoki Dečani, nadgledajući slobodu kretanja u zapadnom sektoru Kosova, kao i promovisanje ekonomskog i socijalnog razvoja kosovskog stanovništva kroz projekte civilne i vojne saradnje (CIMIC).