Dramska sekcija KUD “Šarski behar” iz Prizrena odigrala predstavu “Pepeljuga” u Gračanici

Predstava “Pepeljuga” (Foto: A.Marković)

Dramska grupa KUD “Šarski behar” iz Prizrena odigrala je danas u Domu kulture Gračanica dečiju predstavu “Pepeljuga”, u režiji Zorana Ristića.

Predstava „Pepeljuga“ nastala po motivima istoimene bajke braće Grim je priča o lepoj i dobroj devojci koja je živela sa maćehom i ružnim i zlim polusestrama, a sve što je htela je da ode na kraljevski bal i tamo upozna princa.

Publika, uglavnom oni najmlađi, pomno su pratili predstavu i ispratili je sa ovacijama.

“Dolazim često u pozorište sa svojim razredom i učiteljicom, mnogo mi se sviđaju predstave i želim da nastavim da dolazim u pozorište. Svidela mi se ova predstava „Pepeljuga“, najviše mi se dopao deo kada je princ tražio Pepeljugu”, ispričao nam je Bogdan Todorović osnovac iz Gračanice.

Glumci dramske sekcije KUD “Šarski behar” ističu da se uvek zabave kada igraju ovakve predstave.

“Izađemo na scenu, nasmejemo decu, ljude, kako god da ispadne, bude super”, kaže Redžep Emine, mladi glumac iz Prizrena, koji je u ovoj predstavi bio narator, a inače već tri godine se bavi glumom.

Detalj sa predstave „Pepeljuga“ (Foto: A.Marković)

Reditelj Zoran Ristić kaže da on deci-glumcima dozvoljava da oni pokažu svoju kreativnost u predstavama koje igraju.

“Sa ovom decom sam se toliko nekako zbližio, da jednostavno uživam kad god me pozovu da dođem do Prizrena i kad god oni imaju i vremena i prilike, da imamo te neke probe u kakvim neuslovnim uslovima ili da kažem neuslovnom ambijentu. Ali rad sa klincima oplemenjuje, klinci meni daju energije. Ja njima dajem ono što ja nosim sa sobom, a to je znanje i iskustvo i sve ono što već 20 godina u radu sa decom, ajde da kažem, na neki način prezentujem”, rekao je Ristić, dodajući da su već dva puta igrali ovu predstavu u Gornjem i Donjem Ljubinju, a danas i u Gračanici.

O neuslovnom ambijentu u kome rade članovi KUD “Šarski behar”, govorila i članica glavnog odbora ovog Kulutrno umetničkog društva Imrana Sagdati, koja je rekla da probe održavaju u hodniku jedne Osnovne škole.

„Ono što mi radimo je humanitarni-volonterski rad i uprave i članova. Naš KUD je najstariji KUD kod Bošnjaka i postoji već 30 godina, a od pre nekoliko godina imamo i dramsku sekciju. Zahvaljujući prijateljima i sponzorima mi se snalazimo i za nabavku nošnje i za scenografiju, a podršku od strane centralnih i opštinskih vlasti nemamo“, izjavila je Sagdati, navodeći da ovo Kulturno umetničko društvo broji oko 20 najmlađih i 16 odraslih članova.

Sledeća predstava “Pepeljuga” igraće se u Domu kulture u Prizrenu već sledećeg meseca.