22.8 C
Pec
5. jul 2022

Petar Petković posetio Orahovac i Veliku Hoču

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu, prvog dana posete obišao je Orahovac i Veliku Hoču.

U Orahovcu je posetio porodicu Ljubiše Šarića, a u Velikoj Hoči porodice Duška Gogića i Dejana Mihajlovića.

(Foto: Radio Goraždevac)

Petković je posetio crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu, crkvu Sv. Arhiđakona Stefana u Velikoj Hoči, paraklis Sv. Trifuna u porti Dečanske vinice i samu Dečanski vinicu u Velikoj Hoči. Razgovarao je sa sveštenicima Milanom Stanojevićem u Orahovcu i Milanom Stojkovićem u Velikoj Hoči, kao i jeromonahom Kirilom koji  mu je pokazao kako teku radovi na izgradnji novog objekta pri Dečanskoj vinici u Velikoj Hoči. U istom selu je posetio i Kuću porodice Hadži -Spasić sa Jerusalimskom sobom, zatim Gospodarsku kuću i Zavičajni muzej.

(Foto: Radio Goraždevac)

Na ulazu u Veliku Hoču je položio cveće na spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima iz orahovačke opštine u periodu od 1998-2000. godine. Kratko je popričao i sa nekim meštanima kojima su bližnji kidnapovani ili ubijeni u periodu od 1998-2000. godine.

(Foto: Radio Goraždevac)

U ambulanti u Velikoj Hoči dočekali su ga lekari Bojan i Dragica Pavlović sa medicinskim osobljem.  Tu je pozdravio i mladog stomatologa Vladicu Stašića koji se vratio u svoje selo jer se našao među desetak mladih ljudi koji su u predhodnih nekoliko meseci dobili posao u zdravstvu.

(Foto: Radio Goraždevac)

Domu zdravlja Orahovac koji čine ambulante u Orahovcu i Velikoj Hoči  država Srbija je obezbedila novo sanitetsko vozilo, a za stomatološku ordinaciju u Velikoj Hoči nabavljena je nova stolica.

(Foto: Radio Goraždevac)

Porodici Gogić u Velikoj Hoči koju čine Zlatko i njegova supruga sa troje dece, kao i Zlatkov otac Duško,  je doniran građevinski materijal kako bi sazidao nova odeljenja za stanovanje uz već postojeću kuću. Šestočlanoj porodici Mihajlović, koju čine Dejan i Sanela sa njihovo četvoro dece, je nabavljena CNC mašina. Dejan Mihajlović se bavi već godinama obradom drveta i duborezom, a mašina će mu pomoći da proširi i usavrši proizvodnju.

NAJNOVIJE

Više