Petković povodom protesta u Osojanu: Rešavamo problem po problem

Petar Petković (Foto: Kancelarija za KiM)

U Osojanu kod Istoka, nekoliko porodica, nezadovoljni svojim socijalnim statusom, započeli su proteste. Tim povodom, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković je rekao da je svestan da u Metohiji nije lak život za srpski narod.

„U Metohiji, gde je najveći broj napada i stradanja našeg naroda, pogotovu onih koji žele da se vrate i koji su se vratili, dakle povratnika. Tamo apsolutno činimo sve što možemo da pomognemo, i Osojanu i svim drugim mestima. Nije lako, nije jednostavno. Država Srbija čini sve. Pomogli smo i pomažemo kada je reč i o novim radnim mestima, ali morate da razumete jedno. Ako decenijama nije bilo novih zapošljavanja, ako je situacija bila teška ovde u srpskim sredinama i sada kada smo poslednjih godina, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, zahvaljujući činjenici da smo podigli budžet države Srbije, pa više novca možemo da izdvojimo i za prostor Kosova i Metohije, pa da zaposlimo preko 300 lekara i medicinskih sestara, pa da mnogo učinimo i za sve druge naše institucije, da ih sada sve ne navodim. Kažem, prostora još uvek ima i naravno da moramo još dosta da pomognemo“, rekao je Petković tokom posete Velikoj Hoči, naglasivši da se rešava problem po problem i da se zapošljavanje vrši po prioritetima.

Petković je obećao da će on i njegovi saradnici razgovarati sa nezadovoljnim ljudima u Osojanu i učiniti sve da pomogne. On je dodao da će poslati svoje pomoćnike da vide u čemu je problem i ako je potrebno da se menja i osoblje u opštinskoj upravi.