“Memorijalna šetnja” u čast Slavku Čebašeku – skup rekreativaca i poštovaoca

(Foto: Radio Mitrovica sever)

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.

Šetnja je počela u 8 sati ispred restorana “Rajska banja” u Banjskoj. Oko trideset sportista, rekreativaca i građana poštovaoca Slavka Čebašeka, okupilo se jutros, kako bi učestvovali u šetnji njemu u čast.

Učesnici šetnje su se okupili i družili uz prvu jutarnju kafu, a zatim krenuli trasiranom stazom.

Najmlađi učesnik šetnje je Uroš Radulović, ima samo četiri godine i došao je sa roditeljima da se priključi ovoj inicijativi mitrovačkih rekreativaca i Ustanove za sport i omladinu Najstariji među učesnicima ima 76 godina, prijatelj, dugogodišnji sportski radnik i rekreativac Srboljub Antić.

(Foto: Radio Mitrovica sever)

Priroda i promovisanje zdravog načina života kao i sport i rekreacija su nešto što je u duhu mitrovačkih entuzijasta, a jedan od njih je bio i Alojz Slavko Čebašek, predavač fizičke kulture, sportski učitelj mnogih generacija i jedan od osnivača rekreativne grupe “Korak”, čiji su članovi prepešačili hiljade kilometara obilazeći različita mesta i zanimljive predele. Zato je današnji dan u znaku promovisanja zdravih životnih navika i šetnje u prirodi.

(Foto: Radio Mitrovica sever)