UNS: Moraće da odgovaraju oni koji prete eksplozivnim napravama novinarima i medijskim kućama

Udruženje novinara Srbije (Foto: UNS)

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje uznemiravanje i zastrašivanje novinara i medijskih radnika dojavom o postavljanju eksploziva u zgradi u kojoj je sedišta najvećeg broja redakcija na jednom mestu u Beogradu i traži od nadležnih učine sve što je u njihvoj moći kako bi pronašli ko šalje ove pretnje.

Sinoć oko 21 sat na adresu portala Kosovo-onlajn, stigao je imejl na ukrajinskom jeziku kojim je poručeno: “U vašim prostorijama postavljena je eksplozivna naprava koja će eksplodirati tačno u 22:15. časova. Slava Ukrajini“.

Pripadnici policije brzo su stigli i evakuisali zaposlene. Posle povere prostorija utvrđeno je da nema eksplozivne naprave, a zaposleni su se vratili na radna mesta.

U posolvnoj zgradi Adria media grupe u kojoj radi deo novinara portala Kosovo onlajn nalaze se redakcije Kurira, Kurir televizije, Monda, Espresa, Nacionalne geografije, Ona (Elle), Lepa i srećna, Sensa…

UNS navodi da posle serije lažnih dojava o postavljanju bombi u brojnim institucijama u Srbiji, ovo je prva pretnja upućena medijskoj kući.

UNS poručuje svima koji stoje iza ovih pretnji da će se pre ili kasnije saznati ko stoji iza ovih dojava i zastrašuje novinare i medije, da će biti otkriveni i da će morati da odgovaraju za svoje postupke.