19.4 C
Pec
5. jul 2022

Poziv za mlade za učešće na projektu međuverske tolerancije

Otvoren poziv za učešće u aktivnostima promocije verskih sloboda i međunacionalne saradnje za 20 mladih ljudi, dečaka i devojčica iz svih zajednica (Albanaca, Aškalija, Bošnjaka, Egipćana, Roma i Srba) iz ruralnih i urbanih sredina opštine Peć.

NVO“Mladi Volonteri“ će implementirati projekat, u saradnji sa NVO“Syri i Vizionit“ koja je nosioc ovog projekta, finansiranog od Nacionalnog Demokratskog Instituta- NDI Kosovo.

Potpun poziv i forma aplikacije je u nastavku.

Syri i Vizionit poziva sve mlade od 18-25 godina, devojke i mladiće iz svih zajednica (Albanci, Aškalije, Bošnjaci, Egipćani, Romi i Srbi) iz ruralnih i urbanih sredina opštine Peć da se prijave, kako bi imali priliku da se upoznaju sa verom, kulturom, tradicijom i običajima mladih iz svih zajednica u opštini Peć, kako bi izgradili razumevanje i konačno prihvatili i poštovali sve bez razlike u Peći i na Kosovu. Ovaj poziv je upućen u okviru projekta „Šta je oko mene“ koji finansira Nacionalni demokratski institut (NDI), a sprovodi Syri Visionit.

Ko ima pravo da se prijavi?

Svi mladi ljudi, devojke i dečaci iz svih zajednica (Albanci, Aškalije, Bošnjaci, Egipćani, Romi i Srbi) iz ruralnih i urbanih sredina opštine Peć.

Šta ćeš dobiti?

20 odabranih mladih ljudi će imati koristi od obuke, učešća u aktivnostima za vjerske slobode i upoznavanja sa običajima, kulturom i tradicijom drugih zajednica, putovanja.

Način i rok prijave

Svi zainteresovani se mogu prijaviti online popunjavanjem formulara ovde:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdp02XDFx83EFubw…/viewform…

ili možete doći u našu kancelariju da ga završite u fizičkom obliku. Naše kancelarije se nalaze u ulici Isa Demaj 14, 30.000 u Peći.

Rok za prijavu je do: 15. juna 2022. godine (srijeda), 17:00 sati.

Za pomoć i dodatne informacije kontaktirajte nas svakog radnog dana (ponedeljak – petak) od 08:30 do 17:30, na telefon +383 39 423240 ili na e-mail adresu office@syriivizionit.org
Dobrodošli!

NAJNOVIJE

Više