21.9 C
Pec
2. jun 2023

Deca sa KiM na letovanju u Crnoj Gori

Stotinu dece sa Кosova i Metohije boravi ovog meseca na letovanju u Crnoj Gori, u organizaciji Кancelarije za Кosovo i Metohiju i humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“.

Deca su podeljena u dve grupe i borave na moru po sedam dana, a druga grupa mališana juče je započela svoje letovanje, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U ovoj akciji učestvuje i humanitarno-pravoslavno bartstvo Stupovi, pod grupa Vitezovi „Svetog Jovana Vladimira“ iz Bara.

Reč je o deci iz Gore, Štrpca, Кosovske Кamenice, Кosova Polja, Peći, Gnjilana, Istoka, Prištine, Кosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, uzrasta od 4. do 6. razreda koji imaju vrlo dobar ili odličan uspeh i potiču iz socijalno ugroženih porodica.

Osim plivanja i ostalih zabavno-rekreativnih sadržaja, đacima su organizovane i aktivnosti kao što su obilazak turističkih znamenitosti i poseta pravoslavnim hramovima u Sutomoru, Bečićima i okolini.

 

(Foto: Kancelarija za KiM)

Mališane je posetila pomoćnica direktora Кancelarije za КiM za socijalna pitanja, Svetlana Miladinov, koja je tom prilikom ukazala na višestuki značaj organizacije ovih putovanja.

“Cilj ove akcije i projekta je da deci sa КiM omogućimo promenu sredine, jer oni odrastaju u specifičnim uslovima. Njima ovo mnogo znači, osmeh na njihovom licu nema cenu”, navela je Miladinov dodajući da će Kancelarija i u narednom periodu nastaviti da ulaže u ovakve projekte.

NAJNOVIJE

Više