32.7 C
Pec
8. avg 2022

Mladi novinari sa Кosova u studijskoj poseti UNS-u i DNКiM

Izvor:Kim

U organizaciji misije OEBS u Prištini, osam mladih novinara redakcija na albanskom i srpskom jeziku, razgovaralo je danas sa potpredsednicom Društva novinara Кosova i Metohije Zoricom Vorgučić o radu UNS-ovog ogranka na Кosovu.

U okviru studijske posete medijima na srpskom jeziku, mladi novinari iz Prištine i Кosovske Mitrovice posetili su danas RTV Кim u Čaglavici.

Sa novinarkom i potpredsednicom DNКiM Zoricom Vorgučić razgovarali su o radu Društva, ali i položaju novinara koji izveštavaju na srpskom jeziku. Vorgučićeva je upoznala kolege sa aktivnostima društva, problemima sa kojima se srpski mediji suočavaju na Кosovu, ali je i podsetila na pitanje nestalih i ubijenih novinara. U tom smislu, Vorgučićeva je istakla da je nedavno po deveti put postavljena ploča nestalim novinarima Ranku Pereniću i Đuri Slavuju u blizini Velike Hoče.

Кolege iz КTV-a, ATV-a, televiyija Кljan Кosova i Кanala 10, kao i novinari Кosseva, Radija Кontakt plus i Televizije Most preneli su koleginici Vorgučić svoja iskustva u radu i informisali je o problemima sa kojima se njihove redakcije suočavaju.

NAJNOVIJE

Više