Promovisana pesma i spot “Poleteo sivi soko” u izvođenju Milana Vasića

(Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju)

Pesma i video spot “Poleteo soko sivi” u izvođenju glumca Milana Vasića danas je premijerno predstavljena u MTS dvorani, u Beogradu.

Realizaciju spota u potpunosti je podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a pesmu je objavio PGP RTS. Autori kompozicije “Poleteo soko sivi” su Dejan Aksić, Dragan Nikolić, Miroljub Jevtić, u aranžmanu Dejana Aksića.

Glumac Milan Vasić preneo je da j svojom najnovijom pesmom želeo da se “oduži Kosovu i Metohiji za prelepo detinjstvo”.

“Želim da sačuvam melodiku s KiM. Ako nećemo mi, ko će? Želeo sam da prenesem šta znači porodica, ognjište, vera, koreni, jer bez toga ne postojimo. Imam tu neku misiju da svake godine snimim po jednu pesmu za moj narod, da onima koji ne znaju gde su naše svetinje, dočaram lepotu Kosmeta i da požele da odu tamo. Mislim da smo svi zajedno uspeli da napravimo ono što smo želeli”, kazao je Vasić i zahvalio se na podršci Kancelariji za KiM, PGP RTS, svim saradnicima.

Vladimir Grajić, direktor PGP RTS poželeo je Vasiću još mnogo uspešnih projekata i istakao da će na tom putu imati i podršku njegove kuće.

(Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, koji je prisustvovao premijeri pesme, zahvalio se Vasiću na tome što, kako je saopšteno iz ove kancelarije, “čuva zapis o našem Kosovu i Metohiji”.

“Mnoge pesme su ispevane o Kosovu i Metohiji i sudbini srpskog naroda na onom mestu gde se vekovima nebo i zemlja dodiruju i gde se svakoga dana stradanje i radost življenja susreću. Ne može svako da peva o Kosovu i Metohiji i zato pesme o našoj južnoj pokrajini predstavljaju zov srpske duše i odjek slave naših predaka, ali i amanet i zavet budućim generacijama”, kazao je.

Poručuje da o KiM “mogu da pevaju samo oni koji su se napojili vode sa Šar planine, kolo igrali u porti Gračanice, molili se Joanikiju Devičkom i zaplakali na Gazimestanu”.

“Ali ima jedno momče sa Kosova koje je uspelo da donese svu uzvišenost kosovsko-metohijskih pesama i Kancelarija za Kosovo i Metohiju je pomogla da svetlost dana vidi i prva pesma “Ja sam momče sa Kosova” a koja je odavno ušla u  srce i dušu naroda s Kosmeta ali i čitavog sveta. Nadam se da će ovaj soko sivi da poleti prema nebu i da će da pronese glas o našem Kosovu i Metohiji”, dodao je Petković.