Petković otvorio novi pogon fabrike „Jumkos“ u Z. Potoku

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji povodom Vidovdana boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu, otvorio je danas novi pogon fabrike „Jumkos“ u Zubinom Potoku. Potom je obišao i centralu i radni pogon ove fabrike, a trenutno se nalazi u severnom delu Mitrovice gde je upravo otvorio Multimedijalni interaktivni centar.

U poseti Zubinom Potoku njemu su se pridružili i predsednik Srpske liste Goran Rakić i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović.

„Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica. Ovo je važna i značajna investicija Republike Srbije“, poručio je Petković na otvaranju.

Kako je dodao, za ovaj pogon u Zubinom Potoku, ali i Brnjaku izdvojeno je 110 miliona dinara. Prema njegovim rečima, u pogonu je trenutno zaposleno 55 žena, a „ima prostora za još“.

„Malopre smo čuli od predstavnika opštine da i pored ovih radnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle. To vam govori da se ovde radi punom parom, da se ima i te kako proizvodnje, da ćemo kada se radi o proizvodnji tekstila jačati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na KiM i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva. Samim tim jačamo ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM“, istakao je Petković.

On je podsetio da u Zubinom Potoku postoji još jedna, kako je kazao, značajna velika fabrika, a to je „Simpo“ u koju je, kako tvrdi, uloženo 150 miliona dinara.

„Za godinu dana preko 350 garnitura nameštaja je ovde proizvedeno. Tamo u Simpu radi 78 ljudi“, poručio je Petković.

Predsednik Privremenog organa Srđan Vulović zahvalio je direktoru Petkoviću, Kancelariji za KiM, Vladi Srbije na podršci i ulaganju u ovu opštinu.

Petković u Zubinom Potoku (Foto: Kancelarija za KiM)