Mališani sa Kosova i Metohije u poseti Bijeljini

(Foto: semberija.info)

U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je danas mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.

Gradonačelnik Bijeljine kazao je da ovim prijateljskim razgovorom i druženjem šaljemo poruku jedinstva i sloge.

„Svi smo danas posebno emotivni, kao i kad je bio doček dece. Želimo da ovi prijateljskim razgovorom i druženjem pošaljemo poruku jedinstva i sloge. Ovom prilikom bi se zahvalio porodicama i roditeljima sa područja grada Bijeljina, koji su svoja vrata otvorili i ugostili decu sa Kosova i Metohije i učinila da uživaju, ali i da se upoznaju sa svim onim što Bijeljina ima, ali pre svega da imaju lepo druženje i da ponesu najlepše uspomene i da njihovo drugarstvo traje zauvek“, rekao je Ljubiša Petrović.

Predsednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević istakao je da im je kao domaćinima puno srce ugostiti decu sa Kosova i Metohije.

„Nadam se da im je bilo lepo u našem gradu i da će sa sobom poneti najlepše uspomene. Porodice u kojima su bili, prema njima se odnosile kao prema svojoj deci. Nadam se, da smo im na neki način pomogli da vide u kakvim uslovima mi ovde živimo i da to uporede sa težim životom koji oni tamo imaju.Trudimo se da ovih sedam dana koliko su ovde, pružimo normalan život i da im damo veru i nadu da će se izboriti, da žive normalno kao i svi drugi ljudi, kao i sva druga deca, jer ni jedno dete ne treba da živi u uslovima u kojima oni žive tamo“, istako je Đurđević.

(Foto: semberija.info)

Predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević kazao je da već nekoliko godina deca iz opštine Peć dolaze u Bijeljinu.

„Veoma smo zahvalni svim roditeljima koji su primili našu decu i mislim da se iz naših poseta i druženja naše dece rodila velika ljubav i da će u budućnosti ostati veliki prijatelji, kao brat sa bratom što i mi jesmo. Zahvalio bih se gradonačelniku, kao i predsedniku Skupštine, ali i svim ljudima koji su napravili ovaj potez“ kazao je Dimitrijević i naglasio da su deca u Bijeljini imala priliku da prisustvuju raznim manifestacijama.

Antonina Pavlović jedna od dece sa Kosova i Metohije koja borave u Republici Srpskoj rekla je da je ovo drugi put kako boravi u Bijeljini.

„Veoma dobro sam se uklopila sa porodicom u kojoj trenutno boravim i osetila sam se kao da sam kod svoje kuće. Kao najlepšu uspomenu iz Bijeljine poneću naše upoznavanje i druženje, ali i to kako smo se zbližile“, istakla je Antonina Pavlović.

Osim mališana, prijemu su prisustvovali i nastavnici iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca kao i mališani u čijim su porodicama deca boravila.