Policija potvrdila zaustavljanje saniteta i lekove bez dokumentacije, ne i šta je sa vozačem i lekovima

(Foto: Kosovska policija)

U očekivanju informacija iz Prištine o onome što su prethodno saopštili srpski zvaničnici uz direktora bolnice, o tome da su specijalne policijske jedinice danas u opštini Zvečan u nepoznatom pravcu odvezle sanitetsko vozilo i vozača Zdravstvenog centra K. Mitrovica, Kosovska policija je nešto posle 19 časova, uz fotografije, potvrdila samo to da je vozilo hitne pomoći „zaustavljeno“ i da su u njemu pronađeni lekovi za koje vozač nije imao „odgovarajuću dokumentaciju“. Policija, međutim, nije dala nijednu informaciju šta je sa vozilom, lekovima i vozačem.

Na magistralnom putu Raška-Priština u selu Rudare danas oko 14 časova zaustavljeno je vozilo zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, a vozač je od strane policije odveden u pravcu Južne Mitrovice, KoSSev saznaje iz više nezvaničih izvora, uključujući i iz policije u regionu Sever, koja se ogradila da njihova direkcija ni na koji način nije bila uključena.

Ovu vest, međutim, nismo uspeli da potvrdimo u glavnoj direkciji u Prištini, ali je direktor Zdravstvenog centra Zlatan Elek, pre policijskog saopštenja, potvrdio da su i vozilo i vozač D.S. „oteti, odveženi u nepoznatom pravcu“, a da su se u vozilu nalazili lekovi i sanitetski materijal. Iste navode prethodno je izneo Petar Petković u vanrednom obraćanju.

U međuvremenu, Kosovska policija navela je da su danas oko 13.30 časova u selu Rudare u opštini Zvečan, jedinice pogranične policije zaustavile vozilo kojim su se, kako kažu, „švercovali lekovi“.

Navode da je u pitanju vozilo hitne pomoći kojim je upravljao D.S. (1965) iz Zvečana.

Takođe, preciziraju da su prilikom provere vozila u njemu pronašle pakete medicinskih proizvoda sa srpskim zastavama, za koje vozač nije posedovao „odgovarajuću dokumentaciju“.

„Postoji osnovana sumnja da su oni ilegalno ušli na teritoriju Kosova, odnosno da su prokrijumčareni radi izbegavanja carine“, naveli su iz policije.

Naveli su i da će slučaj dalje, u koordinaciji sa tužiocem Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, voditi policija.

Međutim, u saopštenju Kosovske policije nije navedeno šta je sa vozačem, lekovima i sanitetskim vozilom.