Manojlović: Srbi na Kosovu imaju utisak da su ih svi izdali

Tatjana Manojlović (Foto: N1 Srbija)

“Srbi na Kosovu i Metohiji ne smeju biti ucenjeni, zastrašeni i manipulisani od strane vlasti iz Prištine, ali isto tako ni od strane vlasti iz Beograda, a najčešća situacija je baš takva: da se nalaze u procepu i da se osećaju obezvređeno, imaju utisak da ih svi zloupotrebljavaju i da su ih svi izdali”, rekla je za RTV Kim, komentarišući posetu Ane Brnabić severu Kosova, potpredsednica Demokratske stranke (DS) i poslanica u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović.

Manojlovićeva je kazala za RTV Kim da zaključke donosi u odnosu na ono što čuje od ljudi koji žive Kosovu i Metohiji.

“Neodgovorno je pričati sedeći u Beogradu, a ne znajući situaciju na terenu. Danas sam se čula sa ljudima iz Leposavića, dobila sam informacije da se preslikava ono što smo imali nedavno priliku da vidimo u Novom Sadu ili prilikom posete predsednika države gradilištu Kliničkog centra u Beogradu. Krpe se rupe, sređuje se da stvaramo privid normalnosti, privid sjaja i velikih uspeha kojih, naravno, na terenu nema”, rekla je ona.

Potpredsednica DS-a je navela i da je “čula da su od zaposlenih u institucijama koje plaća Republika Srbija tražili da dođu i da naprave doček premijerki”.

“Prave se spiskovi podobnih, nepodobnih, poslušnih i neposlušnih. Nastavljaće se tom praksom, a to ničemu ne vodi”, kazala je Manojlovićeva.

Ona smatra da ljudima na Kosovu i Metohiji treba “omogućiti bezbedan život, da kruže realne informacije o tome o kakvom političkom dijalogu se radi, šta je to što mogu da očekuju”.

“Da im se omogući sloboda govora, sloboda kretanja, sloboda izbora mesta kretanja”, zaključila je Tatjana Manojlović svoju izjavu za RTV Kim.