Finale ’’Kvizomanijaka’’: Ko će za Beograd?

Kvizomanijak u Akvarijusu (Foto: PKC Akvarijus)

Poslednje kolo šestog ciklusa kviza znanja “Кvizomanijak” odigraće se u Privatnom kulturnom centru (PKC) “Akvarijus” u Кosovskoj Mitrovici u četvrtak, 15. septembra 2022. godine od 19.00 časova. Od ove sezone dva najbolje plasirane ekipe nakon deset odigranih kola stiču pravo da se takmiče na završnom turniru “Кviz lige srpskih šampiona” koja će se po prvi put održati u Beogradu 24. septembra.

Posle devet odigranih kola prvo mesto je već osigurala ekipa “Rekreativci forte” (čiji je član nekadašnji pobednik “Slagalice” Miloš Timotijević), dok se za drugo mesto i kartu za Beograd, i dalje bore “Posetioci” i “Siks pistols”.

Кviz, čiji je autor i voditelj Miloš Radović, održava se pod ovim imenom u “Akvarijusu” od novembra 2020. godine. “Кvizomanijak” je do sada okupio više stotina takmičara različitih profila i interesovanja.

Nagradni fond u ovom ciklusu iznosi oko 750 evra.

“Кvizomanijak” je osmišljen kao kviz u kojem se, kroz druženje i zabavu, takmičari nadmeću iz različitih oblasti znanja (kultura i umetnost, muzika, istorija, geografija, sport, politika). Кviz je koncipiran tako da bude zabavan i poučan, pa se u njemu dinamično smenjuju igre opšteg znanja, brzine, dosetljivosti, logike. Poseban segment kviza posvećen je muzici, domaćoj i stranoj.

Više o programima koje organizuje PKC “Akvarijus” možete pročitati OVDE.