Povodom Dečje nedelje, učenici osnovnih škola u poseti Opštini Zvečan

(Foto: Opština Zvečan)

Povodom dečije nedelje koja se održava u periodu od 3. do 9. oktobra na temu “Šta detetu treba da raste do neba”, učenici nižih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Zvečan – OŠ “Vuk Karadžić” Zvečan, OŠ “Sveti Sava” Žerovnica i OŠ “Banović Strahinja” Banjska, posetili su Opštinu Zvečan.

Kako je saopšteno iz ove lokalne samouprave, decu je dočekala rukovodilac Odeljenja društvenih delatnosti u opštini Zvečan Ljiljana Aksentijević.

Školarci su imali taj ekskluzivitet da u kabinetu predsednika opštine, zakazuju sastanke sa strankama, da se upoznaju sa dužnostima službenika i da vide kako zapravo jedna opština funkcioniše.

Učenici škola su obišli i kabinet predsednika, gde su im uručeni prigodni pokloni.

Kod rukovodioca odeljenja Ljiljane Aksentijević, deca su imala prilile da kažu svoje ideje šta je njima bitno da bi rasli do neba. Svako dete je na plakatu, posvećenom upravo ovoj temi, ispisalo svoje mišljenje.

(Foto: Opština Zvečan)

“Aksentijević kaže da je ova poseta za nju bila jedna od najdražih, ulepšana dečijim osmesima, njihovim zanimljivim idejama i humorom. Smatra da su ipak ljubav, zagrljaj i sreća dece najbitniji za njihov rast do neba. Istakla je da joj je jako žao što predsednik Privremenog organa nije bio u mogućnosti da lično bude domaćin najdražim gostima, obzirom da je ova poseta bila njegova ideja” stoji u saopštenju.