E-Play Kosovskoj Mitrovici doneo drugačiji zvuk i novu energiju

(Foto: Radio Kontakt Plus)

Dobar zvuk i energija – ovim rečima ukratko bi se mogla opisati sinoćna atmosfera u Kosovskoj Mitrovici, u okviru IV Eko art festivala, u organizaciji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“.

Iako je na muzičkoj sceni nešto više od dve decenije, popularni beogradski sastav E-Play, sinoć je po prvi put nastupio u našem gradu.

Maja Cvetković, liderka ove muzičke grupe, autorka pesama, vokal, zajedno sa svojim članovima benda, donela je ovdašnjoj publici drugačiji zvuk i neku novu energiju. Svakim novim taktom, veštinom na gitari i harizmom, privlačila je pažnju i oduševljavala prisutne.

Pesme poput “Šamarčina”, “Da budemo samo dobro”, “Srešćemo se neki drugi put”, “Divan dan“, „Ljubica“, „Sloboda“ i mnoge druge, podstakle su publiku u Krimu da ih u više navrata vraća na binu. Takav odnos publike i razmena pozitivne energije, verujemo, dovešće ih ponovo u naš grad.

Priznanje se mora odati i mladim momcima iz mitrovičkog benda „Kambrija“, koji su kao predgrupa uz pank zvuke, uveli publiku u veče koje obećava.

Publika se potom preselila u Soho bar, do ranih jutarnjih sati, gde je nastupio di-džej Battric.

Poslednji dan IV Eko art festivala, obeležiće izložba najboljih radova autora koji su učestvovali u nagradnom konkursu za najbolje grafičko rešenje plakata na temu: „Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj“, kao i nastup niškog benda „Danilov doživljaj Beča“.

Program počinje večeras u 20.00 časova.