Ubistvo žene u Kliničkom centru u Prištini; Kurti – bila je trudna a ubio ju je muž

(Foto: Klan Kosova)

U dvorištu Ginekološke klinike kliničko-bolničkog centra u Prištini večeras je pronađeno beživotno telo 35-godišnje žene. Sumnja se na ubistvo, potvrdili su iz Kosovske policije za prištinsku Kohu. Iako za sada nema potvrde policije, kosovski premijer, Aljbin Kurti, saopštio je da je reč o trudnoj ženi, koju je ubio suprug.

„Oko 18.00 časova dobili smo informaciju o beživotnom telu u dvorištu kliničko-bolničkog centra u Prištini. Policija je odmah izašla na lice mesta, kao i lekarska ekipa koja je konstatovala smrt nastradale žene stare oko 35 godina“, kazala je portparolka policije Flora Ahmeti.

Precizirala je da se na osnovu prvih informacija sa terena sumnja na ubistvo.

„Policija trenutno u koordinaciji sa tužiocem vrši uviđaj i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih radnji, u cilju potpunog rasvetljavanja događaja“, rekla je ona.

Prištinski mediji večeras listom izveštavaju da je ubijena žena bila trudnica koja je čekala da se porodi, kao i da se sumnja da je ubistvo izvršeno vatrenim oružjem.

Današnji slučaj ubistva dogodio se samo pet dana nakon ubistva još jedne žene u Prištini, kada je 70-godišnjak ubio sekirom svoju 63-godišnju suprugu.

U međuvremenu su usledile reakcije najviših prištinskih zvaničnika koji su osudili ubistvo.

Među njima je i kosovski premije, Aljbin Kurti, koji je saopštio takođe da je ubijena žena bila trudna, kao i da je, kako je naveo, ubistvo izvršio njen suprug.

„Dva anđela na prljavom nebu. Okrutno ubistvo. Ubijena je još jedna žena. I to od strane njenog muža. U dvorištu bolnice. Gde ljudi treba da se leče. U dvorištu Ginekološke klinike. Gde se porađaju žene. Ugašen je život koji je donosio drugi život. Žena je bila trudna. Oko 35 godina, ni na pola života. A dete koje je htela da rodi nije ni započelo život. Okrutni ubica. Čak i čovek koji puca na ženu koju je trebalo da zaštiti…“, poručio je Kurti u objavi na Fejsbuku.

Lider AAK, Ramuš Haradinaj, u međuvremenu je naveo da je šokiran, te da „ovaj ružan i kukavički čin protivreči albanskoj tradiciji i samoj ljudskoj logici“.

On je takođe dodao da sam rad organa reda i mira nije dovoljan.

„Potrebna nam je mobilizacija nas kao društva, na svim nivoima, da se ovakve tragedije spreče i da ih nikada ne doživimo. Delimo bol sa porodicom i svim građanima Kosova“.

Večeras se listom oglašavaju i drugi prištinski zvaničnici.