Dvojica srpskih dečaka ranjena u Štrpcu dok su nosili badnjak

Štrpce (Foto: Kim arhiva)

Dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Prema navodima Kancelarije za KiM, deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Oni su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

Prema navodima Kancelarije za KiM, više očevidaca videlo je registraciju vozila iz kog je pucano, ali je lokalna policija vozilo pustila.

Iz Kancelarije navode da će ranjeni biti transportovani u Kliničko bolnički centar u Gračanici gde će dobiti najbolju moguću negu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saopštenju navodi da je reč o očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi.

Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić, navodi se u saopštenju.

Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć.