Lajčak i Eskobar sa Mirčeom: Posvećeni radu sa Beogradom i Prištinom radi pronalaska rešenja

(Foto: U. S. Mission to NATO)

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, boravio je danas u sedištu NATO-a, zajedno sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajačkom.

Misija SAD pri alijansi objavila je na Fejsbuku fotografiju dvojice izaslanika sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a, Mirčeom Džoanom.

U kratkoj objavi saopšteno je da su SAD, NATO i EU posvećeni radu sa Beogradom i Prištinom.

„Mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu važni su za sve Evropljane. Sjedinjene Države, naši NATO saveznici i EU posvećeni su radu sa Srbijom i Kosovom na pronalaženju rešenja i napredovanja u interesu stabilnosti, bezbednosti i blagostanja svih zajednica“, saopštila je Misija SAD u NATO-u.

Eskobar se sastao i sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država pri NATO-u, Džulijan Smit, sa kojom je razgovarao o situaciji na Severu Kosova.

 

„SAD u potpunosti podržavaju dijalog između Srbije i Kosova uz posredovanje EU i posvećene su miru, stabilnosti i prosperitetu u regionu“, poručila je ova ambasadorka na Tviteru.

Poseta dvojice izaslanika sedištu NATO-a, kao i razgovori sa zamenikom generalnog sekretara Alijanse najavljeni su još prošle nedelje.

Tada je ujedno saopšteno da će Eskobar i Lajčak prisustvovati neformalnom sastanku Severnoatlantskog saveta.