Kancelarija za KiM: Završeno uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči

(Foto: Kancelarija za KiM)

Nakon izgradnje gradskog trga, završeno je i uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči saopštila je Kancelarija za KiM.

Oštećenje površina na trotoarskoj stazi šetališta popločano je dekorativnim kamenom, postavljena je nova ambijentalna rasveta u vidu lampiona, kao i novi mobilijar – klupice za sedenje i kante za smeće. Dužinom centralne zone postavljene su dekorativne sadnice, a izvedeni su i radovi na uređenju i čišćenju rečnog korita, kao i novim otpustima za atmosferske vode.

Uređenje jezgra Velike Hoče, kako navodi Kancelarija za KiM, obuhvatilo je niz radova kako bi se ova sredina infrastrukturno poboljšala, ulepšala i osnažio njen turistički potencijal.

„Prilikom uređenja javnih površina vodilo se račina da se ne naruši ambijent i arhitektura ovog istorijski važnog i jednog od najstarijih srpskih mesta“, poručuje Kancelarija.

Za uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči Kancelarija za KiM izdvojila je tri miliona dinara, a ujedno podsećaju i da je nedavno izgrađen i novi gradski trg u ovom mestu.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković još jednom je kazala da je uređenje Velike Hoče bilo jedno od obećanja Petra Petkovića tokom prošlogodišnje posete ovom mestu, koje se sada, kaže, realizuje.

„Meštani su nam tom prilikom izneli nekoliko predloga i sugestija i mi jedno po jedno obećanje realizujemo. Nakon izgradnje gradskog trga, sada je na red došlo i popločavanje i uređenje centralnog gradskog šetališta. Jedan od predloga meštana je bio i da se poboljša ulična rasveta, koja im je zbog bezbednosti posebno važna u zimskim mesecima i zbog toga smo na to stavili poseban akcenat. Ovim dodatnim uređenjem centralne zone učinićemo Veliku Hoču na ponos ne samo meštana, već i svih koji u ovu srpsku sredinu dođu“, kazala je Stojković i najavila da će Kancelarija za KiM nastaviti sa uređenjem drugih delova Hoče.