Jovanović: Odlaže se protest, dobili smo poziv iz ’’vrha’’ Srpske liste

Igor Jovanović (Foto: Medija centar Čaglavica)

Protest građana nezadovoljnih procesom zapošljavanja u institucijama koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije a koji je bio najavljen za sutra ispred PO opštine Priština je otkazan, potvrdio je za Radio Kim jedan od njegovih organizatora Igor Jovanović iz Lapljeg Sela.

Dan nakon što je najavio drugi po redu protest nezadovoljnih građana isped Privremenog organa opštine Priština sa sedištem u Gračanici, jedan od organizatora Igor Jovanović je isti i otkazao.

Razlog zbog kojeg sutra u 11.00 sati neće biti okupljanja ispred ove institucije je poziv iz “vrha” Srpske liste.

“Dobili smo poziv iz vrha Srpske liste da će razgovarati sa nezadovoljnim ljudima. Probaćemo da ukažemo na sve probleme koje imamo. Protest se samo odlaže”, kazao je on.

Jovanović je dodao da će razgovor sa predstavnicima Srpske liste obaviti u petak. Međutim, on ne zna sa kim će iz “vrha” Srpske liste tačno razgovarati.

“Sekretarica je zvala, najavila je da će vrh Srpske liste da dočeka ljude u Raški, da razgovaraju sa njima. Nemam baš puno informacija”, kazao je on.

Uprkos odlaganju protesta, Jovanović ističe da zahtevi građana ostaju isti.

Podsetimo, prvi protest je održan zbog, kako su nezadovoljni tada naveli, netransparetnog procesa zapošljavanju u institucijama koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije.