Petković: Specijalci pucali na vozilo kod Bistričkog mosta, ranjen Srbin

Specijalci na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić (Foto: Kosovo onlajn)

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su saopštili da su pripadnici specijalne Кosovske policije pucali na vozilo u kojem su bila dvojica Srba na putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, kod punkta na Bistričkom mostu.

Pucnjava na vozilo desila se oko 11.30 časova a tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda. Automobil je izrešetan, tvrdi u saopštenju direktor ove kancelarije Petar Petković.

“Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Кraljevu”, navodi dalje Petković.

Takođe ističe da su specijalci zapucali iz rafala “samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira”.

Petković poručuje po ko zna koji put da “Кurtijevi specijalci” nema šta da traže na severu, ali i da je punkt bespravno podignut.

“Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo”, navodi Petković.