4.7 C
Pec
4. feb 2023

PKS: Građani da pokažu hrabrost, kantar će prevagnuti u korist Beča

„Nakon propalih barikada i izneverenih očekivanja simpatizera Srpske liste, iz Beograda dolazi još jedan hladan tuš za sve Srbe na Kosovu. Ni manje ni više predsednik Vučić postavlja na isti kantar šoping u Beču sa pitanjem Kosova“ – oglasila se Partija kosovskih Srba nakon jučerašnjeg obraćanja srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

„Partija kosovskih Srba je svesna da će taj kantar prevagnuti u korist ‘Beča’. Na nama je da u što skorijoj budućnosti, već na izborima 23. aprila uradimo sve da politički eliminišemo Srpsku listu“ – dodaju.

Samo tako se mogu „pomrsiti konci u već spremljenoj izdaji Kosova i Srba“ – ocenjuju iz ove stranke

„Pozivamo naše građane da pokažu neophodnu hrabrost i spremnost da se zajedno suprotstavimo Srpskoj listi i ljudima koji je predstavljaju. Samo tako možemo sačuvati dostojanstvo i naše interese da sami određujemo svoju budućnost“ – poručuju.

Podsetimo, u jučerašnjem obraćanju javnosti Predsednik Srbije govorio je francusko-nemačkom predlogu za pitanje Kosova, navodeći da se radi o ultimatumu, te da bi mogle da uslede sankcije Srbiji ukoliko Beograd ovaj predlog ne prihvati. Istovremeno je svoje obraćanje iskoristio da u više navrata kritikuje opozicione predstavnike i stranke, između ostalog pominjući odlazak jednog od opozicionih predstavnika u Beč.

NAJNOVIJE

Više