Najzaslužnijim sportistima i najuspešnijim sportskim klubovima uručene nagrade i priznanja

Foto: Radio Mitrovica sever

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge je u Mitrovačkom dvoru najuspešnijim i  najzaslužnijim sportistima i sportskim klubovima i udruženjima u 2022. godini dodelila prizanja i nagrade.

Za najboljeg sportistu proglašen je Jovan Denović iz Atletskog kluba „Trepča“, koji je član reprezentacije Srbije za nastup na prvenstvu Balkana.

Nada Petronić iz Kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“ koja je svetski prvak i prvak Evrope u kategoriji +70 kg, proglašena je za najbolju sportistkinju u 2022. godini.

Okupljene je pozdravio predsednik Privremenog organa opštine Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić koji je sportistima čestitao na ostvarenim rezultatima i poručio da su deca naša budućnost i perspektiva.

„Ljubav države Srbije se ogleda kroz boje koje predstavljate na svim važnim takmičenjima, ne samo u Kosovskoj Mitrovici već i u svim ostalim gradovima naše lepe Srbije. Izuzetna čast i prilika da čestitamo na svim rezultatima koje ste osvojili. Shvatamo da svi zajedno možemo više i bolje a dokaz za to je današnja manifestacija, koju u velikom broju čine deca, koja su naša budućnost i naša perspektiva“ naveo je Spirić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica je poručio da će lokalna samouprava nastaviti da aktivno radi na negovanju zdravog stila života i da će obezbediti novčana sredstva za osnaživanje sporta u našem gradu.

„Mi kao lokalna samouprava nastavićemo da ulažemo napore a pre svega i novčana sredstva za osnaživanje sporta, za negovanje zdravog stila života, ali i za one prave vrednosti koje oni sa sobom nose. Jedna od važnijih stvari je predstavljanje našeg grada kroz osvajanje novih nagrada, a rezultati su i više nego očekivani. Veliko vam hvala i što negujete ljubav prema Kosovskoj Mitrovici, ljubav prema državi Srbiji, prema svom klubu, koju iskazujete na najbolji mogući način“ rekao je Spirić.

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge je zaslužnim sportistima, trenerima klubova, klubovima i sportskim radnicima uručila priznanja i plakete.

Nagradu za sportskog stručnjaka u 2022. godini dobio je Marko Božović iz Kik-boks kluba „028“. Nagrada za sportskog funkcionera uručena je Igoru Uljareviću, predsedniku Fudbalskog saveza Kosova i Metohije.

Predsednik Asocijacije „Sport za sve“ Predrag Lalić dobio je nagradu za rekreativni sport.

Nagradu za promociju sporta u Kosovskoj Mitrovici dobio je novinar Radija Kosovska Mitrovica Srđan Košanin, koji je lepotom iskazane reči promovisao sport i sportiste sa ovih prostora.

Za najboljeg sportistu sa invaliditetom proglašen je Slaviša Košanin, koji je dugogodišnji član Sportskog društva gluvih i nagluvih osoba „Bratstvo“.

Priznanje za dugogodišnje postojanje uručena je Fudbalskom klubu „Trepča“ i FK „Rudar“. Za afirmaciju sporta u 2022. godini nagrađen je Šahovski klub „Trepča“.

Nagrada za najbolju promociju Opštine Kosovska Mitrovica dodeljena je „Omladinskom fudbalskom klubu DIF“. Nagradu za postignute rezultate u protekloj godini dobio je Atletski klub „Trepča“ kao i Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Ibar“.

Za dugogodišnje unapređenje školskog sporta priznanje su dobili Šerif Krivošić, Zdravka Bošković i Rade Stanković.

Plaketa za doprinos i pomoć u organizaciji takmičenja Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge uručena je KBC Kosovska Mitrovica, Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici i Institutu za ženski sport „Marina Maljković“.

Za najbolju mladu sportistkinju proglašena je Andrea Jokić iz Ženskog odbojkaškog kluba „Kosovska Mitrovica“, dok je za najboljeg mladog sportistu proglašen Dušan Radenković iz Boks kluba „Knez Lazar“.

Zenski odbojkaški klub „Kosovska Mitrovica“ proglašen je za najbolji ženski klub a Kik-boks klub „Kosovska Mitrovica“ za najbolji muški.

Za dugogodišnji podstrek i razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandru Spiriću uručena je plaketa.