Tatjana Manojlović: Korupcija je drugo ime za SNS, mnogo primera na Kosovu i Metohiji

Narodna poslanica Tatjana Manojlović kazala je u Skupštini Srbije da je tragično to što su se korupcija, pljačka i lopovluk, poput otrovnog bršljena, obmotali  upravo tamo gde srpski narod najteše živi, na Kosovu i Metohiji. Ona je navela više primera fiktivnih projekata, rekavši da sve tendere dobija isključivo firma „Rad 028“, blisko povezana sa podpredsednikom Srpske liste.

Skupština Srbije počela je raspravu o više tačaka, među kojima je i izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije, a za tu funkciju konkurišu tri kandidata, među kojima je i dosadašnji direktor Dragan Sikimić.

Poslanica Tatjana Manojlović osporila je konkurs za izbor novog direktora Agencije za sprečavanje korupcije, jer o tome, kako je navela, odlučuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Načinom izbora direktora agencije za borbu protiv korupcije Aleksandar Vučić , jer on je taj koji o svemu odlučuje, demonstrira odnos prema ovom kanceru društva. Jedino bi normalno bilo da se taj konkurs obori. Korupcija je drugo ime za Srpsku naprednu stranku. Tragično je to što su se korupcija, pljačka i lopovluk, poput otrovnog bršljena, obmotali upravo tamo gde srpski narod najteže živi, na Kosovu i Metohiji“ kazala je Manojlović.

Manojlović je navela brojne „primere korupcije“ u srpskim srednama na Kosovu i Metohiji i projekata koji su ostali samo na paapiru.

„U Gračanici napravljena farma kokošaka u koju je uloženo 2 miliona evra i nje nema nigde, u Lapljem Selu za 150 miliona dinara je izgrađena hladnjača, i gle čuda, i nje nema nigde. Novac za izgradnju bolnice u Gračanici je prebaačen na račun Privremenog organa, ali još uvek nema ni projekta za izgradnju te bolnice, a građani se leče u kontejnerima. Sve poslove i sve tendere na tom područiju dobija samo jedna firma ’Rad 028’, koja je blisko povezana sa potpredsednikom Srpske liste, ćerke firme Srpske napredne stranke“, kazala je Tatjana Manojlović.

Ona je na sednici pokazala sliku Nenada Milenkovića koji je pretučen pri pokušaju da kao vlasnik privatne kompanije „Puls inžinjering“ preda dokumentaciju za tender u vezi sa javnom nabavkom za izgradnju stambenih zgrada u Severnoj Mitrovici.

„Oni koji se drznu da se prijave na neki od tendera, završavaju ovako. Molim vas dobro pogledajte. Ovo je lice Srpske liste i Srpske napredne stranke i lice kokrupcije u Srbiji. Ovako završavaju oni koji su nepodobni i za koje se ne dozvoljava da dobijaju poslove iz budžeta Republike Srbije. Ne čudi to što se sve češće  ljudi sa Kosova i Metohije iseljavaju i sve češće možemo videti table „kuća na prodaju“. To je taktika udruženih snaga Prištine i Beograda, Vučića i Kurtija, jer to je njihovo rešenje problema. Ako nema Srba, nema ni problema“, zaključila je narodna poslanica Tatjana Manojlović na današnjoj sednici parlamenta.