Vučić pred polazak u Brisel: Niti će biti kapitulacije, niti povratka u devedesete

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug)

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je, pred sam polazak u Brisel, da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete, te da će Srbija ići napred „ma koliko to teško bilo“.

Aleksandar Vučić je u video-poruci na svom Instagram nalogu „budućnostsrbije“, istakao da su pred polazak u Brisel obavljene poslednje pripreme.

„Hoću da se zahvalim onom delu u Srbiji koji ima poverenja u svoje državno rukovodstvo i koji veruje da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju“, naveo je Vučić.

Dodao je da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete, kao i da će Srbija ići napred ma koliko to teško bilo.

“A oni koji se unapred spremaju da nas napadaju kako ćemo potpisati nešto, jer ćemo tako biti izdajnici, i unapred znaju da smo krivi i da se vraćamo u devedesete, mogu samo da im kažem da se ne sekiraju”, poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti danas će u Briselu nastaviti dijalog pod okriljem Evropske unije, a glavna tema sastanka biće predlog EU o normalizaciji odnosa dve strane, poznat i kao francusko-nemački plan.

Šef evropske diplomatije Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak prvo će, od 15.00, odvojeno razgovarati sa Vučićem i Kurtijem, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) najavila je i da će se Borel obratiti javnosti po završetku zajedničkog sastanka.