Otvoreno o svemu: Rad Direktorata za javne usluge u opštini Peć

Otvoreno o svemu (Foto: Radio Goraždevac)

U najnovijoj emisiji “Otvoreno o svemu” imaćete priliku da čujete šta radi i a kojim problemima se suočava Direktorat za javne usluge u Opštini Peć.

Naš gost u današnjoj emisiji je Agron Nikći, direktor Direktorata za javne usluge u opštini Peć.

Agron Nikći kaže da su radili na infrastrukturnim projektima, ali da određene projekte nisu uspeli da završe zbog povećanja cena materijala i inflacije.

“Imali smo problema u vezi sa implementacijom određenih projekta. Neke kompanije koje su imali ugovor sa opštinom dobili su projekte ali poratsom inflacije i porastom cena te kompanije su morale da stopiraju svoje poslove do dogovora sa opštinom kako da se nastavi dalja radnja na tim projektima. Mi kao direktorat nismo imali obavezu da subvencionišemo kompanije, ali smo se dogovorili sa kompanijama da počnu da rade. Došlo je do povećanja cena i vlada Kosova krajem prošle godine donela je odluku da subvencioniše sve kompanije koje imaju zapocete projekte do 20 odsto od cene dobijenih ugovora”, kazao je Nikći za Radio Goraždevac.

Nikći dodaje da se nada da će 90% projekata biti završeno.

“90% projekta je već nastavljeno, sada je sve na preduzimačima radova, ako oni ne žele da nastave te projekte dobiće penale za neizvršene obaveze, ali smo uglavnom optimisti”, dodao je Agron Nikći.