Crveni krst Peći organizovao trening u Goraždevcu

Trening Crvenog krsta u Goraždevcu (Foto: Radio Goraždevac)

U Goraždevcu je danas održan trening prve pomoći u organizaciji Crvenog krsta Peć, kome je prisustvovalo oko 15 učenika osnovne i srednje škole.

U fiskulturnoj sali osnovne škole “Janko Jovićević” u Goraždevcu danas je održan trening prve pomoći. Učesnici su imali priliku da prođu najosnovniju obuku u pružanju prve pomoći.

Predavanja je vodila Marta Dašić, volonter Crvenog krsta i teorijski objasnila učesnicima kako pravilno postupati u određenim situacijama.

Ona smatra da je poznavanje prve pomoći veoma važno za svakog čoveka.

“Danas smo prošli neke najosnovnije mere prve pomoći, gde smo prošli osnovni program, KPR, previjanje najosnovnijih rana i osnovne zakone prve pomoći. Mislim da prva pomoć znači svima i bilo bi dobro da svako za ponešto iz prve pomoći jer nikad se ne zna kada ćeš se naći u situaciji da pomogneš nekome ili da pokažeš svoe znanje”, kaže Marta Dašić.

Jovan Portić, volonter Crvenog krsta koji je danas bio zadužen za praktični deo predavanja pohvalio je aktivnost učesnika koji su danas bili prisutni.

“Okupili smo se da mladima prikažemo šta znači prva pomoć, pokazali im neke vežbe, imali radionice. Učesnici su uglavnom bili aktivni i u postavljanju pitanja i u praktičnom radu”, kazao je Jovan Portić za Radio Goraždevac.