CIK sa podacima o izlaznosti: Glasalo nešto više od 300 ljudi, najviše u KM – 191

Foto: KoSSev

Svega nešto više od 300 ljudi glasalo je za četiri sata od kada su otvorena biračka mesta na Severu Kosova, pokazuju podaci Centralne izborne komisije.

U toku su izbori za gradonačelnike svih opština na Severu i lokalne skupštine u Zvečanu i Leposaviću. Sve biračke centre, od kojih većinu čine kontejneri, obezbeđuju policijski službenici, a nedaleko od njih, stacionirani su i pripadnici KFOR-a. Biračka mesta otvorena su odmah nakon 07.00.

Centralna izborna komisija održala je drugu konferenciju za štampu u vezi sa izbornim procesom na Severu Kosova, gde su predstavili podatke o izlaznosti birača do 11.00.

Prema ovim podacima glasalo je samo 313 birača. Najveća izlaznost je u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali i ona jedva prelazi 1 odsto.

U opštini Leposavić glasalo je 28 birača (0,21%), u opštini Zubin Potok 65 birača (1%), u Zvečanu 29 birača (0,41%) i u Severnoj Mitrovici 191 birač, (1,05%).

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi, konstatovao je na konferenciji da izbori u četiri opštine proteču dobro, bez ikakvih prepreka.

Centralna izborna komisija ujedno je pozvala građane sa biračkim pravom da glasaju, i najavila novu konferenciju za 15.30.