21.9 C
Pec
2. jun 2023

Kancelarija za KiM: Natpis UČK na dečjem igralištu u Ugljaru kod Kosova Polja

Na dečjem igralištu u selu Ugljare kod Кosova Polja osvanuli su natpisi UČК, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru, i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno poručujemo da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na КiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima “najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima”.

“Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu”, ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM podsećaju da je pre nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru pucano. U trenutku pucnjave u školskom dvorištu su se nalazila deca.

“Što potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha”, stoji u saopštenju.

 

NAJNOVIJE

Više