15.1 C
Pec
4. okt 2023

Bivši predsednik SO Zvečan: Povlačenje specijalaca, nedolazak gradonačelnika, sloboda za uhapšene

Izvor:Kim

„Još jednom bih želeo da naglasim naše jučerašnje zahteve, a to je da se svi pripadnici specijalne policije povuku iz opština sa srpskom većinom i da lažni gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština na severu Kosova i Metohije. Moram da naglasim da mi pri tim zahtevima ostajemo i danas. Tražimo i slobodu za naše neosnovano uhapšene građane Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, rekao je bivši predsednik SO Zvečan Srđan Milosavljević.

Na početku obraćanja medijima, Milosavljević je skrenuo pažnju na činjenicu da je današnji protest u Zvečanu miran.

„Takav protest je bio i juče. Nažalost, nekome nije odgovaralo da taj protest bude miran do kraja. Mi, kao građani opština sa srpskom većinom, ne želimo tenzije već želimo mir. Nekom drugom, očito, odgovara da pravi haos i da unosi nemir“, kazao je on.

Milivojeviž je potom ponovio zahteve Srba sa severa Kosova za povlačenjem svih pripadnika specijalne policije iz opština sa srpskom većinom, da kako je rekao „lažni gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština na severu Kosova i Metohije“ i zatržio slobodu za Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

„Naše je pravo, a i moralna obaveza da, ukoliko oni ne budu pušteni na slobodu, da se u svim opštinama na severu Kosova i Metohije sutra okupimo u većem broju negoli juče i da minim putem iskažemo nezadovoljstvo usled novonastale situacije“, zaključio je svoj kratko obraćanje mnogobrojnim novinarskim ekipama u Zvečanu srđan Milosavljević.

NAJNOVIJE

Više