Haradinaj: Kurti da podnese ostavku, on i Osmani su unazadili Kosovo

Ramuš Haradinaj (Foto: tirananews.al)

Posle američkih sankcija Prištini, predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je ocenio da Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, za manje od tri godine na vlasti, nisu ostvarili ni jedan uspeh, a da ga nisu “okrenuli naglavačke” i da su za tako kratko vreme vratili Kosovo 10 godina unazad.

“Isključivanje Kosova iz NATO vežbe ’Defender Europe 2023’ je alarm za našu nacionalnu bezbednost. Mora da ste veoma kratkovidi da biste bili neprijateljski raspoloženi prema celom demokratskom svetu u ovo delikatno vreme“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, države ulažu decenije u stvaranje prijateljstava i saveza, dok u slučaju Kosova Kurti pokušava da ih uništi.

“Bilo je i drugih u našoj istoriji koji su želeli da sruše ove saveze, ali Kosovo je bilo veće od njih i trijumfovalo je. Ono nema alternativu, osim da i ovaj put trijumfuje. Narod Kosova, koji je najprozapadniji narod na kontinentu, znaće da zaštiti svoje prijatelje i svoju orijentaciju. Aljbin Kurti ne može da promeni orijentaciju Kosova i njegovog naroda“, naveo je Haradinaj.

On je Kurtija pozvao da podnese ostavku.

“On ima samo jednu šansu, jednom u životu da uradi nešto dobro za Kosovo! Podnesite ostavku danas!”, poručio je Haradinaj.