KP: Prepodne mirno, popodne oštećena tri policijska vozila, zabeleženi napadi na novinare

(Foto: KoSSev)

Bezbednosna situacija u prepodnevnim časovima protekla je mirno, dok su u popodnevnim zabeleženi incidenti kada su oštećena tri vozila Kosovske policije, dok je tom prilikom jedan policijac zadobio povrede, oglasila se Kosovska policija nakon današnjih protesta u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

„U početku je protest protekao mirno, ali su popodnevnim časovima, u različitim vremenskim intervalima, pojedini osumnjičeni građani gađali tri vozila Kosovske policije, pri čemu su na dva razbijena stakla“, saopštila je KP.

Usled ovih napada, navode, jedan policijski službenik je zadobio povrede.

Nakon što je Udruženje novinara Kosova (AGK) izašlo sa navodima da je tokom prethodna dva dana izvršeno ukupno 15 napada na medijske radnike koji izveštavaju o krizi na Severu, policija, kao i u jučerašnjem, tako i u večerašnjem saopštenju poručuje da su zabeleženi incidenti u najsevernijoj opštini na Kosovu.

„Takođe, tokom današnjeg protesta pojedini mediji/novinari su opstruirani i napadnuti, a njihova vozila su vandalizovali pojedinci/kriminalne grupe“, saopštila je KP.

Još jednom su ponovili da ometanje novinara na dužnosti krši pravo na izražavanje, informisanje i slobodu štampe.

„Istovremeno, Kosovska policija poziva sve demonstrante da se uzdrže od nasilja i mirno izraze svoje mišljenje“, zaključuje KP.