1.9 C
Pec
4. dec 2023

Srpska lista: Šok bomba izazvala uznemirenost građana

Izvor:Kim

Srpska lista osudila je incident koji se sinoć dogodio u Severnoj Mitovici kada su nepoznata lica bacila najverovatnije šok bombu u blizini naselja Tri solitera i izazvala uznemirenost naših građana, saopšteno je iz ove partije.

„Uvereni smo da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Kosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane“, napominju.

Bacanje petarde i slične pirotehnike samo po sebi nije zločin, ističu, ali ono što ih brine je da fingiranje ovakvih incidenata ima za cilj „stvaranja alibija za prisustvo Kurtijevih specijalaca u srpskim sredinama, i nastanak represije nad našim narodom, kao i neosnovano hapšenje“.

„Želimo da informišemo javnost da i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade zanimljivo je da je i ova šok bomba bačena u reonu koji je nedeljama u nazad pod potpunom kontrolom Kurtijevih specijalnih jedinica“, napominju.

Iz Srpske liste ponavljaju zahtev KFOR-u i Euleksu da pojača svoje prisustvo na severu Kosova, posebno u Mitrovici kako bi sprečili, kako navode „ove fingirane incidente, koje ponavljamo Kurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

NAJNOVIJE

Više