Tužilac prosledio sudu dokazni materijal u slučaju ubistva O. Ivanovića

Sa današnjeg ročišta (Foto: Kim)

Na današnjem ročištu za ubistvo lidera GI “SDP” Olivera Ivanovića u Osnovnom sudu u Prištini, državni tužilac Burim Ćerkini prosledio je sudiji Valjonu Kurtaju dokazni video materijal od 61 gigabajt. Naredno ročište zakazano je za kraj oktobra.

Celokupni video materijal od dana ubistva Olivera Ivanovića 16. januara 2018 godine “težak je” 463 gigabajta. Kako navodi tužilac Ćerkini, on je “skraćen” na 61 gigabajt korisnog dokaznog materijala i danas je prosleđen Osnovnom sudu u Prištini.

Branioci optiženih zatražili su da se sav dokazni materijal prosledi i njima, nakon čega je sudija Valjon Kurtaj naveo da će advokatima dati jednu memorijsku karticu sa 61 gigabajtom video materijala, kao i da ako branioci žele da imaju sav materijal video snimaka (463 gigabajta) moraju samo da donesu hard disk na koji se materijal može kopirati.

Ročištu koje je održano u Osnovnom sudu u Prištini prisustvovali su optuženi za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića: Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Rade Basara i Žarko Jovanović sa svojim braniocima.

Sledeće ročište zakazano je za 26, 27. i 30. oktobar u 9.30 časova.

Podsetimao, lider GI “SDP” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici. U leđa mu je ispaljeno šest hitaca.