Svećlja: Sever ide ka normalnosti. SL: Laži i dezinformacije

Dželjalj Svećlja (Foto: Fejsbuk)

Nakon akcije pronalaska i zaplene grafičkih kartica, kanabisa i oružja u stanu u Severnoj Mitrovici, oglasio se ministar unutrašnjih poslova DŽeljalj Svećlja istakavši da više od 20 godina severni deo Kosova živi ilegalno. “Kriminalne grupe i aktivnosti su cvetale i paradoksalno su bile norma. Ova prethodna stvarnost bledi iz dana u dan”, poručio je Svećlja putem Fejsbuka. Sa druge strane Srpska lista poručuje da režim Aljbina Kurtija i Dželjalja Svećlje lažima i dezinformacijama nastoji da sve loše što se dešava poveže sa Srbima, Srbijom i Aleksandrom Vučićem.

Dželjalj Svećlja je nakon akcije policije u naselju Tri solitera gde su pronađene grafičke kartice za kripto rudarenje, te biljke kanabisa, oružje, naveo da
borba protiv organizovanog kriminala prioritet Kosova.

Poručio je da je ono što je pronađeno u stanu koji je koristio Srbin “dokaz o napadima na policajce, pripadnike Eulek Kfora, novinare i obične građane”.

“To je dokaz u vezi sa kontigentom kriminalnih argata Vučićeve fašističke ideje: srpski svet. Srpski svet je uvek osmišljen na zločinu. To je dokaz pravog razloga zašto se Vučić i njegovi argati protive obračunu i plaćanju utrošene energije. Zato radimo progresivno da težina zločina ne padne na poštene građane Republike“, napisao je Svećlja.

Naveo je i adresa, pritisak i finansiranje uvek ostaju u Beogradu, gde, kako je naveo, Vučić, njegove bande i kriminalci pokušavaju da minimiziraju i destabilizuju Kosovo.

“Sever ide ka normalnosti. Srbija neće klevetati našu državu ni u jednom kutku zemlje”, napisao je Svećlja.

Nakon ove objave ministra unutrašnjih poslova Kosova reagovala je Srpska lista, optužujući Svećlju i premijera Kosova Aljbina Kurtija da svojim, kako navode antisrpskim režimom, lažima i dezinformacijama nastoji da sve loše što se dešava povežu sa Srbima, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i državom Srbije i time opravdaju, kako navode, ilegalno prisustvo albanskih parapolicijskih jedinica na severu Кosova.