Zaporožac: Nema onlajn nastave, đaci u klupama 1. septembra

(Foto: TV Most)

Načelnik Školske uprave Ivan Zaporožac izjavio je da neće biti onlajn nastave, već će učenici škola koje nastavu na Kosovu pohađaju po sistemu Republike Srbije od 1. septembra imati redovnu nastavu.

Poručio je da će učenici sedeti u školskim klupama u svim osnovnim i srednjim školama u srpskim sredinama.

“I pored teške bezbednosne i političke situacije nastava prema kalendaru Ministarstva prosvete Republike Srbije počinje 1. septembra, neposredno u školskim klupama”, izjavio je Zaporožac za Kosovo onlajn.

Zaporožac je time odgovorio na spekulacije koje su se pojavile poslednjih dana u javnosti da će se nastava u pojedinim školama, a pre svega na severu Kosova, odvijati na daljinu.

“Onlajn nastave neće biti, niti smo to pitanje razmatrali u poslednjim danima. Naš cilj je da deca nastavu od 1. septembra započnu u školskim klupama”, kazao je Zaporožac.

Nastava u školama na severu Kosova prekinuta je krajem maja ove godine iz bezbednosnih razloga. Pojedine škole nalaze se u neposrednoj blizini opštinskih zgrada u koje su ušli albanski gradonačelnici i pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije.