Počeo drugi rok za upis studenata

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici (Foto: Radio Kontakt Plus)

Prijavljivanje kandidata u drugom konkursnom roku na svim fakultetima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je u toku, rekao je za program Radija Kosovska Mitrovica, prorektor za nastavu Vladimir Boranijašević.

Prema objedinjenom konkursu, koji je objavljen maja meseca, prijemni ispiti će se održavati 4. i 5. septembra, na svih deset fakulteta koji funkcionišu u sastavu univerziteta.

Prijemni ispit na Filozofskom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka, Prirodno – matematičkom fakultetu, Pravnom fakuletu i Ekonomskom fakultetu biće održani 5. septembra.

Kako je objasnio Boranijašević, na Fakultetu umetnosti se zbog specifičnosti studijskih programa prijemni ispit u drugom upisnom roku održava tri dana, 4, 5. i 6. septembra.

Na Medicinskom fakultetu prijemni ispit biće održan već sutra, 1. septembra, a za danas je predviđeno okončavanje prijema dokumentacije kandidata.

Prijemni ispit na Učiteljskom fakultetu u Prizrenu sa sedištem u Leposaviću, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i Poljoprivrednom fakultetu biće održan takođe 5. septembra.

Prema rečima Boranijaševića, na skoro svim studijskim programima fakulteta u sastavu univerziteta ima slobodnih mesta.

„Neki studijski programi su popunjeni u prvom upisnom roku, ali mesta ima. Ako ne na budžetu, onda na samofinansiranju“, rekao je prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Upis kandidata na fakultetima mora biti završen do 15. septembra.

Deset fakulteta prištinskog univerziteta raspolaže sa 101 akreditovanim studijskim programom.