Kancelarija za KiM: Srbin zaustavljen i zastrašivan zbog majice

Zubin Potok (Foto arhiva Kim)
Zubin Potok (Foto arhiva Kim)

Stefan S. (27) je zaustavljen na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi i priveden zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana. On je zadržan više od dva sata u policijskoj stanici, uz pretnju prijavom zbog “vređanja po nacionalnoj osnovi”, saopšteno je medijima iz Kancelarije za KiM.

“Jedina politika koju sprovode prištinske vlasti jeste politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda u pokrajini sa konačnim ciljem da se oni zastrašivanjem i svakodnevnim terorom zauvek proteraju”, navedeno je u saopštenju.

“Dok Кurtijeva specijalna policija puca u Srbe, srpsku decu, prebija srpsku omladinu, za šta niko ne odgovara, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice? To je realnost u kojoj Srbi na severu КiM žive, a od koje glavu okreće kompletna međunarodna zajednica. Svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na КiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova – zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose”, dodaje se.

“Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Кurtijeva nastojanja da etnički očisti КiM od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene”, zaključuje se u saopštenju.