Za koga je Radoičić ‘naivna Vučićeva žrtva’, a za koga ‘bogataš iz kriminalnog miljea’

Foto: Preuzeto sa portala KoSSev

„Milan Radoičić je žrtva jedne katastrofalne i pogubne kosovske politike i verovatno žrtva činjenice da je verovao čoveku kojem očigledno nije trebalo da veruje“, kazao je večeras Miloš Jovanović u Utisku nedelje. Suprotno misli Đilas: Žrtve su Srbi koji napuštaju Kosovo i sami građani Srbije zbog Vučićeve politike, a ne Radoičić i Veselinović.

Nije književnik ali nije terorista

U kultnoj emisiji koja se sada emituje na Nova S i koja je još uvek u toku, lider novog DSS, Miloš Jovanović, kazao je da su Srbi sa Kosova pušteni niz vodu.

Ipak, detaljnije je govorio o dojučerašnjem potpredsedniku Srpske liste – Milanu Radoičiću.

Na novinarsko pitanje da li je za njega tema poreklo Radoičićevog bogatstva i sama „hacijenda“ sa Gazivoda, Jovanović smatra da nije.

„Taj čovek nije terorista. Bio je tamo gde se gubi život. Neki momci su izgubili život. Nestaće kada nestane ovaj režim. Ne bih od njega pravio heroja a svakako ne teroristu. Išao je dole sa puškom“, kazao je Jovanović.

Štaviše, on pretpostavlja da je Milan Radoičić verovao predsedniku Srbije.

Ipak, priznaje da, kada „radite to“, on „svakako nije književnik“, kao ni „član likovnih umetnika Srbije“. Nije mu poznato, međutim, da je slično kazao i sam Vučić, jer ga on „ne sluša“.

„Nije dobro da se Srbija oslanja na takve ljude. Videli smo rezultat. U centralnoj Srbiji, kada se oslanjate na navijače, koji to nisu, već kriminalci, sistem mora da propadne, ali kod Radoičića je druga stvar“.

I dok podvlači da je Radoičić žrtva, za njegovog prijatelja Zvonka Veselinovića navodi da je on „žrtva u manjoj meri“.

Jer da ima prava i pravde, poštovala bi se rezolucija SB UN 1244, pa bi se 999 pripadnika srpskih snaga vratilo na Kosovo

Radoičić je iz „kriminalnog miljea“

Suprotno mišljenje o liku i delu Milana Radoičića izneo je njegov saradnik u istoj emisiji Dragan Đilas.

„Dobro, gospodin Jovanović je svašta rekao i ni sa čim se skoro ne slažem…“, kazao je lider SSP.

„Milan Radoičić nije nikakva žrtva. On je čovek iz kriminalnog miljea koji 2012. nije imao skoro ništa. Danas ima samo ovaj deo koji smo videli, a to je desetine, stotine miliona evra on i Zvonko Veselinović“, kaže Đilas.

Kao stvarne žrtve vidi srpski narod na KiM, ali i same građane Srbije zbog Vučićeve politike.

„Žrtva je onaj narod na Kosovu i Metohiji. Oni su žrtve. Oni jadni što se sele, odlaze. A ne Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Žrtve smo svi mi zbog odluka Aleksandra Vučića. Čovek koji im je rekao da izađu iz KP i opština, pa im onda, kad su ovi (specijalne snage i kosovski gradonačelnici, prim.red.) ušli, napravio to što je napravio i sad smo došli dovde dokle smo došli i sad im kaže – prijavite se na izbore“.

Složio se da je potrebno da se normalizuju odnosi dva naroda u mogućim oblastima – od obrazovanja, sporta, preko kulture i obrazovanja.

Primera radi da se Albanci „leče sa papirima“ u srpskim ustanovama a ne kroz „keš novac“ i korupciju.