Sednica Skupštine Srpske liste sutra u podne

(Foto: KoSSev)

Srpska lista sutra u podne u sedištu ove stranke održava sednicu.

U najavi događaja za medije je predviđeno samo da snime pokrivalice sa početka, te da će im nakon sastanka „biti dostavljeno saopštenje sa usvojenim odlukama“.

Podsetimo, da će se 24. septembra održati skupština ove stranke, prvi su najavili mediji u Prištini pre nekoliko dana, otkrivajući da se zapravo očekuje „preformatiranje“ ove stranke, odnosno kadrovske promene.

Kada je u pitanju kadriranje Srpske liste, Vlada Srbije je danas objavila odluku da je dosadašnji načelnik pokrajinske školske uprave Ivan Zaporožac novi predsednik Privremenog organa Kosovska Mitrovica, a da je istovremeno sa te funkcije razrešen dosadašnji rukovodilac ove lokalne samouprave, Aleksandar Spirić.

Današnjom potvrdom Vlade Srbije stavljena je tačka na višemesečne glasine o Spirićevoj smeni, ali i ‘nestanku’.

Reaktuelizacija Srpske liste pokrenuta je 26. septembra, kada je organizovano paljenje sveća za ubijene Srbe u Banjskoj, i kada su se pojavili da zajedno sa okupljenim upale sveće u četiri severne opštine.

Takođe su u obraćanju preko probranih medija 13. oktobra, samo dan nakon što je srpski predsednik uputio molbu Srbima – da se izađe na izbore, što je pre moguće, odnosno da „izađu“ sa inicijativama za što bržom organizacijom izbornog procesa, saopštili da će i „ovog puta poslušati savet predsednika Vučića“.