Manojlović: Insistiraćemo na utvrđivaju činjenica i reviziji utrošenih sredstava kojim je raspolagala Kancelarija za KiM

Tatjana Manojlović sa Zoranom Lutovcem (Foto: ATA)

Poslanica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović kaže da će građani i demokratska opozicija zajedno kada oslobode Srbiju, a veruje da će se to desiti mnogo brže nego što planira Aleksandar Vučić, insistirati na utvrđivanju činjenica i reviziji utrošenih sredstava za poboljšanje uslova života Srba sa Kosova i Metohije.

Manojlovićeva ističe da kada ovo kaže, pre svega misli, na novac kojim je raspolagala Kancelarija za KiM.

“Evidentna je disproporcija između ogromnih sredstava koja su utrošena tim putem i uslova života najvećeg broja naših sunarodnika na tom prostoru”, navodi Manojlovićeva.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je dužna da imenuje privremene organe u 29 opština na Kosovu i Metohiji u kojim takvi organi postoje, na isti način na koji je to uradila u Beogradu i drugim gradovima i opštinama u centralnoj Srbiji.

“Demokratska stranka ima svoju organizaciju i aktiviste u većini opština na KiM u kojim postoje privremeni organi imenovani iz Beograda, a imaju ih i još neke opozicione partije, pa je vlada po zakonu dužna da i njih uključi u organe koje imenuje. Samo u svetlu predstojećih izbora, brojnih sumnji u zloupotrebu glasova Srba sa KiM i iskustva o formiranju privremenih organa u drugim delovima Srbije – nema opravdanog razloga da u njihov sastav Vlada RS ne uključi i predstavnike ostalih parlamentarnih stranaka”, zaključuje poslanica DS Tatjana Manojlović.