Advokat Cenaj: Trudimo se da štitimo prava osoba koje predstavljamo, posebno u slučajevima imovinskih sporova

Granit Cenaj, advokat iz Peći, započeo je svoj advokatski put suočavajući se s brojnim izazovima i poteškoćama, ali je kroz vreme ne samo prevazišao sve prepreke već je i postao simbol pravne izvrsnosti. Sa svojom pravničkom karijerom koja traje već nekoliko godina, Cenaj se suočavao sa raznovrsnim slučajevima, kako građanskih, tako i onih koji se odnose na manjinske zajednice.

Advokatska praksa Granita Cenaja koji ima samo 31 godinu proteže se kako na Kosovo, gde zastupa sve zajednice, tako i izvan. Njegov rad koji počinje 2019. godine, seže i do manjinskih zajednica koje žive u zapadnim zemljama ili Americi.

“Bio sam suočen sa različitim vrstama slučajeva, kako tužeći tako i braneći. Uglavnom smo se trudili štititi prava osoba koje predstavljamo, posebno u slučajevima imovinskih sporova. Što se tiče ovih koji žive na Kosovu tu uglavnom imamo puno slučajeva koje radimo a takođe imamo i slučajeva van Kosova, kao što su Srbi, Bošnjaci, Romi, Egipćani i Aškalije. Imamo takođe i slučajeve manjinskih zajednica koje ne žive uopšte na ovim prostorima ili žive u zapadnim zemljama ili Americi”, izjavio je Cenaj.

Granit Cenaj nije samo advokat; on je živopisna figura koja je svoj posao pretvorila u životni stil.

“Proživeo sam svoj san. Danas više volim ovaj posao nego što sam ga voleo na početku. Moj posao nije samo profesija; on je postao deo mog života”, dodao je Cenaj.

Cenaj nastavlja inspirisati mlade pravnike i pokazuje da posvećenost, strast i upornost mogu dovesti do uspeha u pravnoj industriji.