Članovi humanitarong udruženja „Drug sa druma“ podelili novogodišnje paketiće deci sa poteškoćama u razvoju

(Foto: Radio Mitrovica sever)

Članovi humanitarong udruženja „Drug sa druma“ danas su u centru Kosovske Mitrovici podelili novogodišnje paketiće deci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

U kostimu Deda Mraza sa okićenim kamionima u centru grada, članovi ovog udruženja su u okviru akcije „Konvoj sa srcem – Šofer Mraz“ podelili 190 novogodišnjih paketića.

Nenad Đurić jedini član ovog udruženja iz Kosovske Mitrovice kaže da je ovo druga akcija koju ovo Udruženje organizuje, sa ciljem da obraduju što više mališana.

„Cilj akcije je da obradujemo što više mališana. Konkretno u Kosovskoj Mitrovici, uspeli smo da obradujemo 190 dece sa poteškoćama u razvoju. Naša organizacija broji više od 400 članova, koji su ne samo iz Srbije već iz cele bivše Jugoslavije. Mi smo humanitarno udruženje koje skuplja humane ljude sa svih strana. Naš cilj je da prvenstveno pomognemo porodicama kolega koji su nastradali u saobraćaju, a koliko god možemo pomažemo i deci sa posebnim potrebama i svakome kome je pomoć potrebna. Naravno, sve radimo u sklopu naših mogućnosti jer je sve na dobrovoljnoj bazi i sve sami sakupljamo“ rekao je Đurić.