Srpska solidarnost podelila paketiće deci u Goraždevcu

(Foto: Radio Goraždevac)

U osnovnoj školi Janko Jovićević u Goraždevcu, pripadnici humanitarne organizacije ,,Srpska solidarnost” podelili su mališanima novogodišnje paketiće. U okviru devete akcije ,,Najslađi karavan” pripadnici ove organizacije podelili su poklone deci u Kosovskom pomoravlju, opštini Srbica, Leposaviću a danas i deci u Goraždevcu.

Dugogodišnji član ove organizacije Ivana Ćorić kaže da se ovi paketići, pored slatkiša i slaniša sastoje i od ljubavi i truda.

“Devetu po redu novogodišnju akciju “Najslađi karavan” započeli smo podelom paketića u opštinama Kosovskog pomoravlja: Kosovskoj Kamenici, Gnjilanu, Novom Brdu, Kosovskoj Vitini, kao i na severu Kosova i Metohije u opštini Leposavić. Osmehe smo juče podelom paketića izmamili i deci u opštinama Srbica, Istok i Klina kada smo posetili Banje, Crkolez, Osojane i Vidanje, a danas evo i u Goraždevcu. Podela se nastavlja i u planu su opštine Orahovac i Zubin potok za Svetog Savu. Ovi paketići se pored slatkiša i slaniša sastoje i od ljubavi i truda svih onih koji šalju podršku svima vama a najviše našim najmlađim čuvarima Kosova i Metohije. Zahvaljujemo se đacima iz osnovnih škola i deci iz vrtića centralne Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, kao i ljudima dobre volje i društveno odgovornim kompanijama na učešću u akciji. Takođe se zahvaljujemo i vama na gostoprimstvu i kao i uvek toploj dobrodošlici”, rekla je Ivana za radio Goraždevac.

Foto(Radio Goraždevac)

Humanitarna organizacija ,,Srpska solidarnost” pored dodele paketića za decu, na različite načine pomaže ljudima u srpskim sredinama na Kosovu. Godišnje stipendiraju troje dece, opremili su stomatološku ordinaciju u Velikoj Hoči i imali niz drugih akcija kojima su pomagali najugroženijim sredinama i porodicama.

Osnivač ove organizacije je Branko Antić, koji je svoju humanost posebno iskazao u danima kada je vladao korona virus. On je kao taksista besplatno prevozio doktore i medicinske radnike do najugroženijih sredina, kada se i sam zarazio ovim virusom. Branko sada vodi svoju životnu bitku sa opakom bolešću, ali ljudi iz njegove organizacije nastavili su sa radom i bezuslovno pomažu u ugroženim područjima.

Krajem prošle godine, stanovnici gornjeg dela Orahovca, Velike Hoče i Goraždevca, odlučili su da uzvrate ljubav koju im je Branko sa svojom organizacijom pružio, pa su organizovali prikupljanje pomoći za njega, u trenucima kada vodi svoju životnu bitku.

Više o tome:

https://www.gorazdevac.com/2023/12/01/orahovcani-i-velikohocani-zajedno-za-branka-antica/

https://www.gorazdevac.com/2023/12/29/humanitarni-novogodisnji-bazar-u-gorazdevcu-za-branka-antica/