Ansambl “Venac” iz Gračanice vrši upis novih članova

(Foto: Ansambl Venac, FB)

Ansambl narodnih igara i pesama KiM „Venac“ Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici, pozvao je danas sve zainteresovane od 16 do 25 godina da se pridruže njihovom omladinskom ansamblu.

Ansambl „Venac“ se svojim omladinskim ansamblom razlikuje od svih ostalih profesionalnih umetničkih ansambala, navode i podsećaju da je prilikom formiranja škola folklora za edukaciju dece na polju narodne igre, pesme i muzike „Venac“ formirao i jednu grupu za talentovanu omladinu stariju od 15 godina sa ciljem što bržeg formiranja igrača za popunu profesionalnog ansambla.

Neformalnim obrazovanjem pod svojom kontrolom „Venac“ gradi nove buduće umetnike što se dokazuje prvim profesionalnim igračima (od 2018), koji su na ovaj način selektovani za ansambl, navode.

“Pored toga omladinski ansambl deluje i samostalno nastupajući kao nezavisan amaterski ansambl pod pokroviteljstvom „Venca“, a izvodeći na sceni delove „Venčevog“ programa. Omladinski ansambl radi u Gračanici pod direktnom kontrolom umetničkog rukovodstva „Venca“”.

Upis novih članova traje do 13. februara 2024. godine u prostorijama Ansambla „Venac“ u Gračanici.